Ο Τσαμπουκαλής Κατσίκαρος και τα 7 Λυκάκια

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Μια φορά και ένα καιρό ήταν 7 Λυκάκια που έμεναν με την μαμά τους την καλή λύκαινα σε ένα ξύλινο σπίτι στο δάσος. Μια φορά η μαμά λύκαινα έπρεπε να πάει στο Supermarket και είπε στα 7 Λυκάκια να μην ανοίξουν σε κανέναν γιατί έξω γυρνούσε ένας κακός Τσαμπουκαλής Κατσίκαρος που έτρωγε λυκάκια.

Μόλις έφυγε η μαμά λύκαινα ήρθε ο κακός Τσαμπουκαλής Κατσίκαρος και χτύπησε την πόρτα και είπε: Ανοίξτε την πόρτα είμαι η μαμά σας η λύκαινα. Τα λυκάκια όμως του είπαν ότι δεν έχει βραχνή και ουρλιαχτή φωνή σαν της μαμά τους και να φύγει. Ο κακός Τσαμπουκαλής Κατσίκαρος πήγε και ήπιε κρύο νερό για να ουρλιάζει και να έχει βραχνή φωνή και ξαναχτύπησε την πόρτα. Τα λυκάκια όμως είδαν τα πόδια του που δεν είχαν γούνα και ωραία μεγάλα νύχια και του είπαν να φύγει. Ο κακός Τσαμπουκαλής Κατσίκαρος πήγε και φόρεσε μπότες λύκου και έβαλε με κόλλα νύχια και ξαναχτύπησε την πόρτα. Τότε τα κακόμοιρα Λυκάκια του άνοιξαν και ο κακός Τσαμπουκαλής Κατσίκαρος τα έφαγε όλα εκτός από το μικρότερο.

Όταν γύρισε η μαμά λύκαινα βρήκε το ένα λυκάκι, έμαθε τι έγινε και έφυγε αμέσως να βρει τον κακό Τσαμπουκαλή Κατσίκαρο που κοιμόταν σε ένα παχνί. Του άνοιξε την κοιλιά με ένα μαχαίρι και έβγαλε ζωντανά τα λυκάκια. Μέσα στην κοιλιά του έβαλε πατάτες και κριθαράκι και έγινε κατσικάκι στο φούρνο γεμιστό και τον έφαγαν για μεσημεριανό.

Ραβάνης Αλέξανδρος