Και οι νικητές του διαγωνισμού λογότυπου είναι……

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Λίγους μήνες πριν οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού που κάνουν γαλλικά κλήθηκαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό λογότυπου για το πρόγραμμα Erasmus+. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τη συμμετοχή των έξι σχολείων (3 δημοτικών από τη Γαλλία και 3 από την Ελλάδα) που αποτελούν μέρος του προγράμματος με το όνομα ESCALES. Μετά από συζήτηση πάνω στην έννοια του λογότυπου και τα στοιχεία που έπρεπε να συγκεντρώνει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του διαγωνισμού τα παιδιά δημιούργησαν πολλά και όμορφα λογότυπα.

Αυτό που προκρίθηκε να μας εκπροσωπήσει προέκυψε μετά από ψηφοφορία των μαθητών. Το είχε δημιουργήσει η μαθήτρια Ζωή Γούση σε συνεργασία με τον μαθητή Οδυσσέα Διδασκάλου.

Τα τρία λογότυπα που πέρασαν στην τελική φάση (μεταξύ αυτών και το δικό μας) τέθηκαν σε ψηφιακή ψηφοφορία. Μπήκαν στο Twinspace και ψήφισαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είχαμε δε την χαρά και την περηφάνια να δούμε το δικό μας λογότυπο να συγκεντρώνει την προτίμηση της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων.

Έτσι η συντονίστρια του προγράμματος Carole Migatz μας ανέδειξε νικητές κάνοντας στο  Twinspace την ακόλουθη δημοσίευση:

Και οι νικητές του διαγωνισμού λογότυπου είναι:

Οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Σερρών.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εργάστηκαν για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Το λογότυπό μας θα εκπροσωπεί το πρόγραμμα σε κάθε εκδήλωσή του από δω και στο εξής.