3ο Δ.Σ. Σερρών- Δ.Σ. Bosnières Caen 1η ψηφιακή συνάντηση

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Την Τρίτη 23 Μαρτίου, οι μαθητές της Ε΄ δημοτικού που διδάσκονται γαλλικά σαν β΄ ξένη γλώσσα και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Bosnières της πόλης Caen που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την βοήθεια της τεχνολογίας μέσω της πλατφόρμας Webex που χρησιμοποιούμε για την τηλεκπαίδευση.

Όλοι οι μαθητές, αλλά και εμείς οι εκπαιδευτικοί (Ιασονίδου Ρούλα και Philippe Girard) χαρήκαμε πραγματικά για την όμορφη αυτή συνάντηση. Μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε τους συνεργάτες μας, να δούμε το σχολείο τους, να συζητήσουμε. Τα παιδιά από την πλευρά τους μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που μαθαίνουν εδώ και λίγους μήνες για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, να γνωρίσουν τους μαθητές με τους οποίους αλληλογραφούν  και να ονειρευτούν ένα ταξίδι στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι συνεργάτες μας από την πλευρά τους μοιράστηκαν μαζί μας τα αγαπημένα τους ποιήματα. Εμείς τους μιλήσαμε για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ημέρα που άναψε η σπίθα της ελευθερίας για τους Έλληνες.

Αυτό που μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά ήταν ότι την πολύ ευχάριστη αυτή εμπειρία μοιράστηκαν η διευθύντρια του  σχολείου μας κα Θεοδοσέλη και η δασκάλα της Ε΄ τάξης κα Μπαλτζή.

Η πρώτη αυτή ψηφιακή μας συνάντηση έκλεισε σε κλίμα ενθουσιασμού με την απαγγελία δύο στροφών του Ύμνου προς την Ελευθερία του Εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού από τους μαθητές της Ε΄ δημοτικού.

Μπορείτε να βρείτε συνημμένη και την παρουσίαση της Ελληνικής επανάστασης που έγινε στην γαλλική γλώσσα.