1η διαδικτυακή Γαλλοελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα!

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Συνάντηση με την πρωταθλήτρια κολύμβησης Νέρι Νιαγκουάρα

Σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε διαδικτυακά την πρωταθλήτρια κολύμβησης Νέρι Νιαγκουάρα στα πλαίσια της 1ης διαδικτυακής Ελληνο-γαλλικής Ολυμπιακής εβδομάδας που οργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Γαλλίας, την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με την πρωταθλήτρια κολύμβησης, η οποία μίλησε στα παιδιά με άμεσο και ευχάριστο τρόπο. Αναφέρθηκε στο πώς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις ευκαιρίες που της πρόσφερε και τις θυσίες που έκανε για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Μαζί με εμάς την εκδήλωση παρακολούθησαν και άλλα σχολεία όπως το δημοτικό Saint-Joseph Πεύκης, το Ελληνο-γαλλικό σχολείο Kalamari, το δημοτικό σχολείο Marie Curie IFS και άλλα.

Όλα τα σχολεία έκαναν με τη σειρά τους από μια ερώτηση στην κα Νιαγκουάρα. Η ερώτηση που υπέβαλε η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Στέλλα Γούλα από το σχολείο μας στην ελληνική και γαλλική γλώσσα ήταν η εξής:

Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι πρέπει να διακρίνουν έναν αθλητή για να μπορέσει να διακριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες;

Ελπίζουμε ότι αυτή η εμπειρία συμμετοχής στην 1η διαδικτυακή Ελληνο-γαλλική Ολυμπιακή εβδομάδα θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους μαθητές του σχολείου μας όσο αφορά την εκμάθηση των ξένων γλωσσών αλλά και τη συμμετοχή τους σε καινοτόμα προγράμματα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον δάσκαλο της Ε΄ δημοτικού κ. Σισμάνη για τη βοήθειά του, τη δασκάλα των Αγγλικών κα Παπαδοπούλου καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου μας κα Θεοδοσέλη για την υποστήριξη και συμπαράστασή της.

Στα πλαίσια επίσης της Ελληνο-γαλλικής Ολυμπιακή εβδομάδας δημιουργήσαμε και την ακόλουθη αφίσα: