Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ1 κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο του ήρωα Δούκα Δούκα, εκπροσωπώντας το Σχολείο μας στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο σημαιοφόρος με τη συμπαράσταση των παραστατών, σχημάτισαν άγημα που συνόδευσε, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού, τη μαθήτρια που ορίστηκε υπεύθυνη για την κατάθεση. Στην τελετή έλαβαν μέρος και μαθητές από γειτονικά σχολεία.

Εξαιρετική τιμή για τη σχολική μας μονάδα αποτέλεσε η επιλογή της εκπαιδευτικού του σχολείου μας, Θεμελίδου Αικατερίνης για την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου στη Μητρόπολη των Σερρών.

“Η ημέρα της εθνεγερσίας του 1821 υπήρξε ημέρα φωτός, δόξας, αθανασίας εθνικής. Με απλωμένα τα φτερά της, η δόξα πέταξε από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας σε όλες τις γωνιές της ελληνικής γης και έφερε το μήνυμα της Ελευθερίας. Ημέρα σύμβολο ακατάλυτο σ’ όλους, το ιερό καθήκον προς την πατρίδα. Κλίνουμε το γόνυ μπροστά στην υπέρτατη θυσία τους. “

Ο λόγος της ήταν ξεχωριστός, καθώς η παρουσίαση των γεγονότων και καταστάσεων τράβηξε την προσοχή των προσκεκλημένων και ιδιαίτερα του επίσημου προσκεκλημένου, κου Αλέξανδρου Κόπτση, Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση με τους μαθητές και μαθήτριες των Δ, Ε και ΣΤ` τάξεων. Με υπερήφανο βηματισμό και άφθονη υπερηφάνεια πέρασαν μπροστά από τους επισήμους και το κοινό, συνοδεία της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κας Δρακούλη Ντίνας και χειροκροτήθηκαν έντονα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα τμήματα και τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους.