Εργαστήριο «Graine de botaniste» από τον Όμιλο Γαλλικών του σχολείου μας.

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Την Τρίτη 29/11/2022, οι μαθητές/τριες του Ομίλου των Γαλλικών και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κα Ελένη Τατιτζικίδου-κατόπιν πρόσκλησης- υποδέχτηκαν στην τάξη τους με πολύ μεγάλη χαρά, την κα Ρούλα Ιασονίδου , καθηγήτρια Γαλλικών στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας του Α.Π.Θ.

Η κα Ιασονίδου με βιωματικό, παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο πραγματοποίησε το εργαστήριο «Graine de botaniste »,το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος «Les enfants au secours de la planѐte bleue ».

Το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής FIPF και του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας-Αποφοίτων Πανεπιστημίου APLF-DU.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 5-12 ετών στην προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας της Μεσογείου μέσα από παιγνιώδη εργαστήρια που συνδυάζουν τη γαλλική γλώσσα με τη φροντίδα για τη φύση.

Το εργαστήριο στο οποίο κλήθηκαν τα παιδιά του Ομίλου Γαλλικών – και αυριανοί ευρωπαίοι πολίτες – να συμμετέχουν, έχει τίτλο «Εξερευνώ τη φύση της Μεσογείου» και στόχο την εξοικείωσή τους με τη μεσογειακή χλωρίδα και τη γαλλική γλώσσα μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά έφτιαξαν το ημερολόγιο των μεσογειακών καρπών.