Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning «My student Life»

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Ιανουάριος – Μάρτιος 2022

ΧΩΡΕΣ: Γαλλία(Συντονίστρια), Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ιταλία

Υπεύθυνη Εκπ/κός: Σουζάνα Δράμπα/Αγγλικής

Τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ Δημοτικού συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning «My student Life», όπου οι μαθητές των εταίρων σχολείων δημιουργούν σε ομάδες ένα σύντομο σενάριο μιας τυπικής στιγμής στο σχολείο αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας, δημιουργικής καλλιτεχνικής φαντασίας, συνεργασίας σε ομάδες και ψηφιακού γραμματισμού. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν κόμικς και φωτοϊστορίες με προσωπικές δημιουργίες σε χρώμα και απλό σχέδιο, με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών για τη δημιουργία κόμικς ή βίντεο και κυρίως με την εφαρμογή BDNF που προτάθηκε από το συντονιστικό Γαλλικό Σχολείο https://bdnf.bnf.fr/bibliothequepedagogique.html.

Τα θέματα της σχολικής και εφηβικής ζωής που επέλεξαν οι μαθητές είναι: τα μαθήματα και οι εργασίες στο σπίτι, ο σχολικός εκφοβισμός, η αποδοχή του διαφορετικού και του καινούριου μαθητή στην τάξη, στιγμές από τη σχολική ζωή όπως εκδρομές-κατασκήνωση, ο ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται έξω από το σχολείο μας, το ίντερνετ, η φιλία, το περιβάλλον, τα κατοικίδια.

Οι μαθητές διασκέδασαν διαβάζοντας τα δικά τους κόμικς και τις δημιουργίες των άλλων χωρών, σχολίασαν, αξιολόγησαν ή ακόμα και έδωσαν το δικό τους τέλος στις ιστορίες τους και έστειλαν μηνύματα στους εταίρους μαθητές. Στο τέλος οι μαθητές θα ψηφίσουν για τα θέματα ή προβλήματα που θεωρούν πιο σημαντικά στην σχολική ή εφηβική τους ζωή.