ΕυρωπαϊκόΠρόγραμμα eTwinning “Here and There, English Is Everywhere”

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Φεβρουάριος-Μάρτιος 2022

Υπεύθυνη Εκπ/κός: Σουζάνα Δράμπα/Αγγλικής

Συμμετέχουν 11 σχολεία από τις χώρες: Τουρκία(συντονίστρια), Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα, Βουλγαρία.

Η Δ΄ Δημοτικού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Here and There, English is Everywhere» με στόχο την βιωματική επικοινωνία στην Αγγλική γλώσσα σε αυθεντικές καταστάσεις και την κοινωνικοποίηση των μαθητών, αλληλοεπιδρώντας με διαφορετικούς πολιτισμούς. Τα Αγγλικά είναι η γλώσσα επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όπως λέει ο τίτλος του έργου μας, θέλουμε οι μαθητές μας να συνειδητοποιήσουν ότι τα αγγλικά είναι παντού και να εκτιμήσουν την αξία της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων μηνών αυτού του τετράμηνου έργου οι μαθητές συστήθηκαν με βιντεάκια, έδωσαν σύντομες πληροφορίες για την χώρα και την πόλη στην οποία ζουν, δημιούργησαν e-books για το σχολείο και τις καθημερινές τους συνήθειες, έδωσαν ιδέες και ψήφισαν για την αφίσα και το λογότυπό μας, έμαθαν να χαιρετούν στις γλώσσες όλων των χωρών, έστησαν τη γωνιά του eTwinning στο σχολείο, έφτιαξαν σημαίες, κολλάζ φωτογραφιών, σελιδοδείκτες και μπλουζάκια της φιλίας για να τη στολίσουν, έπαιξαν παιχνίδια με γλωσσοδέτες, έγραψαν γρίφους με ζώα για να τα μαντέψουν οι μαθητές των άλλων χωρών και κυρίως χρησιμοποίησαν τα Αγγλικά με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο! Η αυτοπεποίθηση που αποκτούν στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας και η σταδιακή ανακάλυψη ικανοτήτων είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους μαθητές.

Οι εκπ/κοί πραγματοποιήσαμε 2 διαδικτυακές συναντήσεις για να οργανώσουμε τις δραστηριότητες του έργου, να διασφαλίσουμε την πραγματοποίηση των στόχων και να επιλέξουμε τους τρόπους καθοδήγησης των μαθητών μας και της διάχυσης του έργου και των αποτελεσμάτων του.