ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ` ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Αγαπητά μας παιδιά ,


Σήμερα βιώνετε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα σχολικής ζωής σας. Η μέρα της αποφοίτησης είναι μια μοναδική στιγμή αποτυπωμένη βαθιά στη μνήμη των μαθητικών χρόνων. Γεμάτη μοναδικά παιδικά-εφηβικά συναισθήματα και όνειρα αποθηκεύεται μέσα σας και ανακαλείται μετά από χρόνια.

Δυστυχώς, οι φετινές υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να σας αποχαιρετίσουμε όπως θα θέλαμε. Αποχαιρετισμός με πρωτόκολλα. Όπως ήταν η σχολική σας ζωή ενάμιση χρόνο. Με πρωτόκολλα και περιορισμούς. Όντας καινούργια διευθύντρια στο σχολείο, δεν κατάφερα καλά καλά να γνωρίσω τα πρόσωπά σας. Εισέπραξα όμως την θετική σας αύρα και σας ευχαριστώ. Αύρα γεμάτη χαρά, ελπίδα, όνειρα, φρεσκάδα!


Σήμερα, αγαπητοί/ες τελειόφοιτοι, αφήνετε πίσω σας τη σχολική ζωή και είστε πλέον έτοιμοι και έτοιμες για το νέο σας ξεκίνημα, για το επόμενο βήμα. «Ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι πολλών χιλιομέτρων ξεκινά με ένα απλό βήμα» Ξεκινήστε λοιπόν με αποφασιστικότητα και πίστη τη νέα σας διαδρομή. Αποδείξτε ότι είστε καλύτεροι από εμάς. Αυτό θα είναι η δική μας δικαίωση.

Επιτρέψτε μου να σας γεμίσω και να σας «αγκαλιάσω» με ολόθερμες ευχές για άριστη υγεία, επιτυχίες, αγάπη στη ζωή σας, χαρές και εκπληρωμένα όνειρα!


Να ξέρετε ότι το κυρίαρχο συναίσθημα όλων εμάς, των δασκάλων σας είναι η περηφάνια. Το σχολείο μας παραδίδει στα Γυμνάσια της πόλης μας μαθητές/τριες με μόρφωση πολύπλευρη και με ηθικές αξίες ριζωμένες γερά. Είναι η βεβαιότητά μας ότι θα πετύχετε στη μετέπειτα σχολική ζωή, ο καθένας και η καθεμιά στο δικό του στόχο.


Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και εσάς, αγαπητοί γονείς, που συνεργαστήκατε μαζί μας, που μας εμπιστευτήκατε, που περιβάλατε με αγάπη το σχολείο και τους ανθρώπους του όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας.


Αγαπητά μου παιδιά, ένα μικρό ατύχημα, στο οποίο αρκετοί από εσάς ήσασταν παρόντες/ουσες, με κράτησε μακριά από τη σημερινή τελευταία για εσάς σχολική ημέρα στο 3ο Δημοτικό σχολείο Σερρών. Ωστόσο, η σκέψη μου είναι σήμερα σε σας. Σε όλους σας και στον καθένα χωριστά.

Σας εύχομαι να κυνηγήσετε τους στόχους σας με πάθος και όχι από ανάγκη. Να δουλέψετε για τη γνώση και με τη γνώση. Να την αναζητάτε στην μετέπειτα σχολική σας ζωή και στη ζωή σας. Να μείνετε πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς. Να γίνετε και εσείς οι ίδιοι φορείς του νέου, του διαφορετικού, της καινοτομίας. Να δημιουργήσετε και να ζήσετε με τόλμη. Ονειρευτείτε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας, όπως τον θέλετε. Ας είναι τα λόγια του Καζαντζάκη η ευχή μας προς εσάς «Έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα, ζωγραφίστε τον παράδεισο και μπείτε μέσα».

Η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών,

Κατερίνα Θεοδοσέλη