“Τρέχω για την ειρήνη “

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Χθες γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ειρήνη και Εκεχειρία. Καθιερώθηκε να γιορτάζεται αυτή η μέρα από τον Ο.Η.Ε και κατόπιν πρότασης της Ελλάδας όπου αναβίωσαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες στις 6 Απριλίου 1896 στην Αθήνα.

Το πρωί τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ ενημέρωσαν τους μαθητές για τις αρχές της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Μια μαθήτρια κρατώντας συμβολικά μια κατασκευή που παρίστανε ένα περιστέρι μάς ταξίδεψε στην ειρήνη και μας ανέφερε ότι βρίσκεται στο σήμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το μήνυμα της ειρήνης μας το μετέφεραν οι μαθητές της Ε΄ σχηματίζοντας με τα στεφάνια τους 5 κύκλους που βρίσκονται στην Ολυμπιακή σημαία. Ο κάθε μαθητής κρατούσε ένα στεφάνι που είχε διαφορετικό χρώμα και έλεγε την ήπειρο που εκπροσωπούσε. Οι μαθητές της Δ΄ μας ανέφεραν τις αξίες του αθλητισμού.

Ολοκληρώσαμε τη δράση με τις Α,Γ1,Δ1,Δ2,Ε τάξεις πηγαίνοντας όλοι μαζί γονείς ,εκπαιδευτικοί και μαθητές στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και έχοντας στην μπλούζα μας καρφιτσωμένη μια ζωγραφιά με τα σύμβολα των Ολυμπιακών αγώνων. Εκεί τρέξαμε σε μια μικρή διαδρομή για να προβάλλουμε τη δύναμη του αθλητισμού και τα αθλητικά ιδεώδη, όπου πρέπει να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με αγάπη, σεβασμό και ειρήνη.

Στείλαμε σαν δρομείς- κήρυκες της εκεχειρίας ένα μήνυμα που διαπερνά την ιστορία και φτάνει μέχρι τις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ ,τη συναδέλφωση των λαών και την προσδοκία για παγκόσμια ειρήνη.

Όλοι οι μαθητές για τη συμμετοχή τους στη δράση πήραν αναμνηστικά διπλώματα.

Υπεύθυνη Δράσης : Κουκοπούλου Μαρία