Παγκόσμια Ημέρα Νερού

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Στις 22 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Το νερό αποτελεί το πιο πολύτιμο αγαθό της Γης, ειναι η ίδια η ζωή μας. Όλη μας η ύπαρξη, η καθημερινότητα, οι ανάγκες μας έχουν να κάνουν με το νερό και τη σωστή χρήση του.

Εμείς οι άνθρωποι που ζούμε πλέον σε φρενήρεις ρυθμούς, με πληθώρα αγαθών και προϊόντων έχουμε αναλογιστεί πόσο σημαντικό και πολύτιμο θεωρείται το νερό; Αν και εμείς στο δυτικό κόσμο έχουμε άμεση πρόσβαση σε καθαρό νερό, οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη για τους οποίους το νερό είναι δυσεύρετο αγαθό ή ακόμα και εν ανεπαρκεία.

Έτσι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μια δράση στο σχολείο μας για την υπενθύμιση της σπουδαιότητας του νερού στην καθημερινότητά μας, την σημασία του, την αξία του και την γνώση της σωστής χρήσης του.

Οι  μαθητές μέσα από δραστηριότητες  ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν στο νερό.

Οι τάξεις Β – τμήματα Β1 και Β2-, το τμήμα Υποδοχής, το Γ2 ,το Δ1, το Δ2 και το Στ1 συμμετείχαν στην κοινή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού δημιουργώντας ένα συλλογικό έργο. Μέσα από ποιήματα, παραμύθια, αφίσες, ζωγραφιές, τραγούδια  και κατασκευές τα παιδιά οικειοποιήθηκαν και κατανόησαν την αξία του νερού στη ζωή μας!!!

Ο ” κύριος Σταγονούλης” που κατασκεύασαν  οι μαθητές θα τους υπενθυμίζει πάντα ότι το πολύτιμο νερό είναι ένας από τους απαραίτητους πόρος για την επιβίωση της ανθρωπότητας και την διασφάλιση της Ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ας προσέχουμε λοιπόν…