Στο 3ο Δημοτικό υλοποιήθηκε το πρόγραμμα “Τρίποντα στα σχολεία “

3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Οι μαθητές και μαθήτριες των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στο αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρίποντα στο σχολείο’. Με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών Καλαθοσφαίρισης της περιοχής μας, ακολούθησαν πρόγραμμα εκμάθησης τεχνικών και ρίψεων σχετικά με το άθλημα του Μπάσκετ. Στο τέλος των δραστηριοτήτων τα παιδιά κεράστηκαν αναψυκτικά, χορηγίας τοπικής επιχείρισης εμφιάλωσης και φόρεσαν το καθένα μπλουζάκι τυπωμένο με το λογότυπο του προγράμματος.

Το αθλητικό εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της FIBA στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Her World Her Rules και Europe Youth Development Fund, σε συνεργασία με τις Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8 – 12 ετών και έχει σκοπό μέσα από τη σωστή καθοδήγηση να αγαπήσουν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες το άθλημα του Μπάσκετ, να αποκτήσουν την κατάλληλη καλαθοσφαιρική εκπαίδευση, εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, και τη σωστή νοοτροπία που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα.

Οι ασκήσεις έχουν επιλεγεί για να μπορούν να εκτελεστούν από το σύνολο των μαθητών ανεξάρτητα από το υπάρχον επίπεδο των δεξιοτήτων τους, ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετάσχει με ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο εκτέλεσης χωρίς δυσκολίες. 

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιούν Ακαδημαϊκοί, Ομοσπονδιακοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί προπονητές/τριες, καθώς και προπονητές/τριες Σωματείων Καλαθοσφαίρισης